Ağlar ve İnternet öğrenme şeklimizden, iletişim kurma, çalışma ve hatta eğlenme şeklimize kadar yaptığımız her şeyi değiştirdi.
Öğrenme şeklimizi değiştirme
İletişim, işbirliği ve katılım eğitimin temel yapı taşlarıdır. Kurumlar bilginin yayılmasını en yükseğe çıkarmak için sürekli bu süreçleri güçlendirmeye çabalıyor. Geleneksel öğrenme yöntemleri öğrencilerin bilgi alabileceği başlıca iki uzmanlık kaynağı sunar: ders kitabı ve eğitmen. Bu iki kaynak hem biçim hem de sunumun zamanlaması olarak sınırlıdır.
Ağlar öğrenme şeklimizi değiştirdi. Sağlam ve güvenilir ağlar öğrencilerin öğrenme deneyimlerini destekler ve zenginleştirir. Öğrenme materyalini etkileşimli aktiviteler, değerlendirmeler ve geri bildirim dahil geniş çaplı biçimlerde sunarlar. Şekil 1'de de gösterildiği gibi, ağlar artık aşağıdakileri yapabiliyor:
- Sanal sınıfların oluşturulmasını destekleme
- İsteğe bağlı video sunma
- İşbirliğine dayalı öğrenme alanları sağlama
- Mobil öğrenmeyi sağlama
Yüksek kaliteli yönergeye erişim artık sadece yönergenin verildiği yerin yakınlarında yaşayan öğrencilerle kısıtlı değildir. Çevrimiçi uzaktan öğrenme, coğrafi engelleri kaldırdı ve öğrenci fırsatlarını geliştirdi. Çevrimiçi (e-öğrenme) kurslar artık ağ üzerinden sunulabilir. Bu kurslar öğrencilerin herhangi bir zaman ve yerde kullanabileceği veri (metin, bağlantılar), ses ve videolar içerebilir. Çevrimiçi tartışma grupları ve mesaj panoları öğrencinin eğitmenle, sınıftaki diğer öğrencilerle veya dünya çapındaki öğrencilerle bile işbirliği yapmasını sağlar. Karıştırılmış kurslar iki sunuş yönteminin en iyi yönlerini sağlamak için eğitmen öncülüğündeki sınıflarla çevrimiçi eğitim materyallerini birleştirebilir. Şekil 2 sınıfın genişleme şekilleriyle ilgili bir videodur.
Ağlar öğrencilere yönelik yararların yanı sıra kursların yönetim ve idaresini de geliştirdi. Bu çevrimiçi işlevlerden bazıları öğrenci kaydı, değerlendirme dağıtımı ve ilerleme izlemesidir.